2014. március 7.

Széchényi Ljutomerben

Sziasztok!

Ismét jelentkezünk, szóval ismét vitázunk, ezúttal Szlovéniában, Ljutomerből. Ez egy kis város (Patrik tanyának nevezte, de ez most mellékes) Szlovénia északnyugati részén, szóval ma nyolckor ( na jó, a késők miatt 8:15-kor) elindultunk Budapestből, és 11:30-kor már megérkeztünk a helyi gimibe, ahol a viták nagy többsége fog zajlani.

Patrik bevonul. Áááá kicsit se néztek hülyének minket.

 A fogadtatás összességében nagyon szívélyes volt, és több kedves nő is segédkezett abban, hogy eltaláljunk a szállásunkig, amihez az út hosszú és félelmetes (főleg este). Viszont helyes kis hely, van működő(!) wifi (itt Viola hozzátenné, hogy ez csak bizonyos kiváltságos szobákban működik). Ezután kocsival (vissza)mentünk a gimibe, ahol 2 óráig vártunk a motion announcement-re, közben pedig megebédeltünk, illetve megállapítottuk, hogy egészen sok embert ismerünk  (#nemzetközi tapasztalatok, oh yeah!). Ezen kívül megpróbáltuk megkeresni a másik magyar csapatot (Radnótisok), erre kiderült, hogy elméletileg van egy harmadik magyar csapat, de őket egész nap nem találtunk meg. So sad.

Beazonosítatlan helyi kaja...
Szóval a polgármester és az igazgató beszéde után kihirdették az első impromptu motiont, ami így szólt: This house believes there is too much money in sports, azaz nekünk, mint ellenző oldal, azt kellett bebizonyítanunk, hogy miért nincs túl sok pénz a sportban, egy órás felkészülési idővel.
Összességében mi úgy éreztük hogy jól sikerült, de egy kicsit a két csapat pérhuzamosan vitázott, és mivel nekünk lett volna a kötelességünk ellenző oldalként biztosítani az érvek ütközését, ezért a bíró a bosnyák-amerikai-angol vegyes csapatnak ítélte a győzelmet (Itt megjegyeznénk, hogy sajnos csak egy bíró van vitánként, szóval még ballot-ot se volt esélyünk szerezni).
Szünetben kaptunk ingyen almát, de azonnal kihirdették a következő, szintén impromptu motiont: this house would prohibit religious organizations from speaking out against homosexuals, tehát azt kellett megmutatni támogató oldalként hogy miért van jogunk és miért lesz jó ha megtiltjuk a vallási szervezeteknek hogy ne szólaljanak fel homoszexuálisok ellen. Ez a motion a Budapest Open vitaversenyen volt téma, ezen Patrik vitázott, Viola pedig timekeeper volt, szóval azt hittük hogy sima ügyünk van. A vitán viszont annak ellenére hogy vesztettünk és power pairing miatt rosszabb csapat ellen kellett volna lennünk, egy nagyon jó szlovén csapat ellen találtuk szembe magunkat. A vita maga nagyon szoros volt, úgy éreztük hogy jól teljesítettünk, ezért voltunk különösen lesújtva, hogy a bíró nem nekünk ítélte a győzelmet. Brühühü.
Ezek után visszajutottunk a szállásra, ahol vacsoráztunk (tökmagolajos saláta, fincsi!). Elméletileg a régió nagyon híres a helyi vörös,-és fehérborok miatt.

Helyi vörösbor...

...és helyi, finom fehérbor.
Szóval így telt ez a mai nap. Kissé le vagyunk törve a 2 veszteség miatt, de várjuk a holnapi vitákat (2 prepared, 1 impromtu). (Jaj, blogírás helyett készülni kellett volna. Mindegy, még el lehet kezdeni hajnali egykor #nevertoolate).

Nemsokára jelentkezünk!
    Team Széchényi István ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése