2013. január 28.

Nemzetközi kapcsolatok (?)

Emlékeink szerint ígéretet tettünk rá, hogy besázmolunk mindarról, ami fontos és nem fontos történt még a mai nap során. Miután túl vagyunk egy valóban spektakuláris, kilométeres anekdotázással (OMGOMG ez a 25. WSDC! [najó, azért Balázs a csapat picit tényleg meghatódott]) és mindenkit váratlanul érő dobbemutatóval tarkított megnyitón, továbbá újfent megtaláltuk az áramot és az ingyenwifit, sürgős jelleggel bepótoljuk a lemaradásunkat, azaz következzen a mai nap extrakontentes bónuszposztja.

Mindenképp érdemel pár szót, ki mivel is töltötte... úgy az egész napot. Eszter és Balázs például becsülettel végigülték a bíróképzést, ami végül olyan hasznosra sikeredett, hogy mindenki Eszter és Balázs nagyon sajnálták, hogy a tisztelt vitázók nem ülhettek bent. A tisztelt vitázók azonban nem ültek bent, a következő, tömören összefoglalható, prózai okoknál fogva: (igen, a tengerpart 2 perc séta) (igen, a bíróképzéses konferenciaterem úgyszintén)

(egyébként a csapatnak vannak más tagjai is, bizalmas forrásaink szerint róluk is lesz majd kép)

Ígéreteinkből így tehát már majdnem minden teljesült. A wellnesről azért nem tudunk további információval szolgálni, mert azon szerencsések, akik ezt ma élvezhették is, jelenleg Magyarország és Wales diplomáciai kapcsolatainak építésén dolgoznak, one girl at a time. If you know what I mean (- tette hozzá Eszter).

Newsflash, úgyegyébként: Szegény nigériai csapatról olyan hírek érkeztek, hogy nem akarják őket beengedni az országba, így kénytelenek várakozni, a tournament viszont megy tovább. Mindez azzal jár, hogy akik vitáznának velük (köztük mi), eggyel kevesebb körben vehetnek részt, a hiányzó vita pedig attól függően számít majd győzelemnek vagy vereségnek, hogy a többi vitánk legalább felét megnyertük-e. Mindent egybevéve mi szorgosan reménykedünk, hogy Nigéria mégis átlépheti a határt, és összecsaphatunk velük is. (Mi bezzeg panaszkodtunk a századik csomagátvizsgálásnál - lám, van rosszabb is. Avagy tegye fel a kezét, aki szintén értesült róla, hogy egy hete még a regisztrációs listán sem voltunk rajta.)

Ééééés akkor *drumroll* a holnapi összecsapások (Action van! Action van!):

  • Az első körös ellenfelünk Szlovénia lesz, a vita tárgya pedig:
    This House believes that important decisions about children's health should be made by medical professionals and not by their parents.
    Proposition leszünk, azaz mi igyekszünk majd meggyőzni mindenkit arról, hogy ez igenis így van.
  • A második körben impromptu motiont hirdetnek majd, ami azt jelenti, hogy egy órával a vita kezdete előtt kapja meg mindenki, hogy melyik oldalon és, főleg, miről fog vitázni, ami nyilván plusz izgalomfaktor az amúgy is erős versenyhelyzet mellé (#adrenalinjunkies). Itt Indonézia ellen állunk majd ki.
Holnap mindenféle új fejleményről (amire mi is nagyon kíváncsiak vagyunk már) értesítjük a nagyközönséget, addig is Balázs élvezi élvezzük tovább a bárzongorista által meggyalázott változatos zeneszámokat, illetve az arra spontán keringőre fakadó (!) szimpatikus párokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése