2013. január 30.

Hángérijen feritél


Ma nekifutottunk a verseny második napjának, melyben Kína és Izrael volt az ellenfelünk. Reggel ezúttal  csak a második legtávolabbi helyszínre kellett elutaznunk, de így is bőven maradt időnk készülni a buszban.

3. kör
This House supports greater US military presence in East Asia (Proposition, Kína ellen)
Elsőként az egyik legpikánsabb párosításunk következett: Kína ellen vitáztunk arról, hogy nagyobb amerikai katonai jelenlétre van szükség a Távol-Keleten. Bár úgy éreztük, kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, és jó vita alakult ki, mindhárom bíró ellenünk szavazott.
Ilyen szép ajándékot kaptunk a vita után a kínai delegációtól

A két vita között ismét nem kényeztettek el bennünket: a helyszínen kaptunk ebédet, ami, nos, borzalmas volt – de estére legalább hivatalosan is megállapításra került a tény. Ebéd után azonban folytatódtak a sokkal fontosabb viták.

4. kör
Impromptu: This House would allow prisoners to choose death over life imprisonment (Opposition, Izrael ellen)
A következő kör előtt kihirdették tehát az „impromptu” (előre nem bejelentett, csak 60 perces felkészülést engedő) tételmondatot, mely szerint Izrael ellen kellett cáfolnunk, hogy az életfogytiglanra ítélt fegyencek szabadon választhassanak a letöltendő büntetés és a kivégzés közül. Ez volt az első vita, ahol ténylegesen követni tudtuk az ellenfél érveit, és reagálni rájuk, és olyan új érveket is behoztunk, melyek meg tudtak állni. Az izraeliek azonban nagyon meggyőző stílusban beszéltek, ezért ebben az értékelési szempontban egyértelműen felülkerekedtek rajtunk...
 Miki és Madárka, avagy akcióban a magyar csapat Izrael ellen
...mindazonáltal a tartalomban és stratégiában mi voltunk a jobbak, a bírók pedig végül 2:1 arányban a mi javunkra döntöttek, így *drumroll* megvan az első győzelmünk. (Az egónk pedig tekintélyeset nőtt a ténytől, hogy megvertünk egy világranglista 16. csapatot, akik eddig csak a megállíthatatlan görögöktől kaptak ki)
Most elmegyünk ünnepelni készülni a holnapi megmérettetésre Bermuda és Dánia ellen. Egyebekben egyre kevesebbet alszunk, egyre jobban érezzük magunkat, holnapután pedig jön a bajnokság csúcspontja, ami miatt még mindig megéri követnetek minket: a világranglista második Anglia elleni vita.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése