2013. augusztus 21.

Figyelem, levetkőztük gátlásainkat!

Ismét jelentkezik a 4 napnyi tréning után már Kovbojokat és úgy általánosságban az internet legalját hallgató magyar csapat. Hogy miért nem írtunk tegnap? Mert minden nap egyforma!
Jó, oké, ez durva túlzás volt, továbbra is élvezünk mindent. (Ani ezen a ponton székét idehozva megszólalt: viccesebb Eszter posztját olvasni, mint a case-ünkön dolgozni. Balázs kommentárja: írd bele a blogba, hogy ez a magyarországi debate jövője.)

Szóval miről is maradtak le a kedves olvasók? Ültünk délelőtt is, délután is, összesen kb. napi 6 órában a labeken. A fiatalság (!) elkezdte (és azóta már be is fejezte) a Mixed Teams Tournament témájának (amit az alapszakasos körök szerényen 2/3-ában fognak vitázni...) kidolgozását. Vagyis mindenki napok óta csak egy dologról tud beszélni, arról, hogy "THBT anonymous online posting should be protected by the law", vagyis védjük törvénnyel az anonim internetes posztolást. Testnyílásaink igen magas százalékából folyik már ez a téma.

Balázzsal mi mindeközben a coaches & judges trainigen vettünk részt továbbra is, ahol (meglepetés!) a fent említett téma kidolgozásán kívül tanultunk arról, hogy hogyan lehet sikeres debate szervezetet működtetni (szponzorokat és/vagy nyertes lottószelvényeket még mindig nagy szeretettel fogadunk), impromptu témákra felkészülni, ééés még mintavitát is adtunk elő! A tréning vezetője úgy gondolta, hogy nekünk kettőnknek feltétlenül részt kell vennünk a bírótársak okulását szolgáló vitában, melynek témája (először a már fentebb magasztalt lett volna, de ehelyett) az volt, hogy tiltsuk be a szépségversenyeket kiskorúak számára. A vitát.... túléltük.

Ennél jóval izgalmasabb volt azonban a Mixed Mixed Teams Tournament, amit az előző posztban is említettünk. Balázs a már ismertetett csapatfelállásban vett részt (LJBT néven!), engem pedig egy vietnámi vitázó és filippínó tréner kértek fel, hogy alázzam magam velük közösen vitázzunk együtt. S hogy, hogy nem, az első körben rögtön össze is került a két magyar coach egy vitába. A téma az volt, hogy legitim külpolitikának tekinthető-e, ha interneten játszó embereket fizetünk meg azért, hogy az eRepublic nevű játékkal propagálják a nemzeti identitást. Úgy kb. Ezen a ponton pedig minden további kommentár nélkül álljon itt a videó, reméljük a krónikus fáradtság+15 perc készülés+mókaverseny kombináció kielégíti a tisztelt olvasók igénytelenség- és/vagy szórakoztatásigényét.



A mókában Ani bíróként vett részt (ja, azt elfelejtettük említeni, hogy minden kört vitázók bíráltak a fun faktort emelendő?), Peti pedig a szabályokat megszegvén (!) két amerikaival vitázott egy csapatban, és szerencsénkre őt is streamelték az internetes világhálóra.



A második téma egyébként az volt, hogy kéne-e mindenkinek fotós vizsgát tennie, mielőtt felregisztrálhat az Instagramra. Ééés, Peti az internet (és a ma este) sztárja, jöjjön ő még egyszer:



Tegnap este nem volt már idő a break bejelentésére, úgyhogy minden szaruképződményemet lerágtam, majd ma vacsorakor megtudtuk, hogy ki lesz a két MMTT döntős. És sajnos nem mi. Pedig kémeim jelentése szerint a United Colours (=a csapatom) mindkét vitáját megnyerte. Szóval ez itt a ballotokon múlott. Vagy a szabadkőműveseken.

Ezzel nagyjából véget is értek az izgalmak, ma délután a CJT track résztvevői már az MMT-sek gyakorló vitáiban segédkeztek (remélem mostanra mindenki tisztában van a zsargonnal). Este pedig dokumentumfilmet vetítettek a digitális szabadság témájában. Amire 0, azaz nulla, kiírva pedig nulla (!) darab ember ment el a mintegy 250 közül, így sajnos lefújták.

Azzal zárjuk sorainkat, hogy fél óra múlva bejelentik a manchesteri egyetemista vita világbajnokság (EUDC) breakjét, szóval fingers & toes crossed az ott lévő magyar csapatoknak! Holnap pedig kirándulni megyünk, szóval ha nem jelentkeznénk arról, hogy milyen szép is az ír táj, és az óceánt már csak a bárányok múlják felül, akkor péntek reggel minden kedves olvasó kezdhet szorgosan drukkolni a három magyar MMT-s vitázónak. :)

Korábbi ígéretünket pedig a ráadás bekezdésben betartván:
Ani az HBC csapatban versenyzik egy kanadai lánnyal és egy fehérorosz fiúval. Peti egy texasi és egy kanadai/amerikai/kb. valahol onnan származó, de ránézésre inkább ázsiai (disclaimer: ez most nem az én jellemzésem) vitázó partnere. Zsiga pedig a változatosság kedvéért egy texasi fiatalember (lassan kifogyok a nem túl idős hímnemű szinonimáiból - janem) és egy kanadai/koreai hölgy vitapartnere lesz.

Good night, sleep tight, beware of the conspiracy theorists & keep your fingers crossed at all times!

Ui.: Plusz egy macska pont, aki észreveszi a rejtett poént.

(Hint for the lazy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése